Category Archives: Новини

Суспільство

Загинула Алла Пушкарчук

Published by:

Побачила вранці новину, яка вдарила по голові. Алла «Рута» Пушкарчук загинула. Ми не були знайомі особисто, лише у Фейсбуці перетиналися. Розумна світла жінка — такий склався образ, але я про неї нічого майже не знала.

Continue reading

Політика

Майкл Джонсон і баптистське лобі

Published by:

У таке тяжко повірити! ЗМІ дізналися, хто переконав Майкла Джонсона підтримати Законопроект 8035, а також хто переконав Джо Байдена дати Україні ATACMS на 300 км. Баптисти, Джонсон, Байден, іранська атака на Ізраїль, ракети ATACMS далекої дії… Майже півроку тривали переговори між Джо Байденом, представниками Білого дому, американським урядом, сенаторами, конгресменами, військовими, розвідкою та… українськими релігійними діячами-баптистами в США про передачу Україні військової допомоги.

Continue reading

Політика

Пане амбасадор, ви знаєте що слід робити…

Published by:

Призначили. Ще немає фотки в цивільному костюмі, тому ця. Посол. Амбасадор Залужний. Частина суспільства вже викинула героя війни зі своєї пам’яті. “Білі пальта” не можуть пробачити генералу, що звільнився із ЗСУ через ЛВК. Те, що іншого швидкого законного шляху для призначення цивільного Залужного не було, вчорашніх фанів, не переконує.

Continue reading

Культура

Царствуй у своєму раю, дорога нам Людино!

Published by:

Є щось над нами, є! Так завжди казав покійний наш Лицар народної любові… Коли Степан Павлович отримав травму і лежав у ліжку, я йому полегшила можливість телефонувати до мене. Увела під цифрою 2 номер свого телефону і відтоді зателефонувати мені було не складно: варто натиснути цифру два і другий раз кнопку “зателефонувати” і пішов сигнал.

Continue reading

Культура

Він був, немов олівчик з руки Господа

Published by:

В селі Озера Гостомельської ОТГ, ще недавно фронтовому, де ворожі десантники, розповідають, першого ж дня війни вистрибували з гвинтокрилів прямо людям на голови, де окупанти убили голову села і ще кількох жителів, — у селі Озера пішов до своєї вічної обиталиці Великий Українець і Великий Письменник Степан Павлович Колесник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, автор вічних книг, зокрема, «Обкрадені села» і «Солдатські вдови».

Continue reading

Культура

Прощалися з Духовним Батьком…

Published by:

Вчора у селі Озера Бучанської громади ми похоронили Степана Павловича Колесника… Для багатьох журналістів він став справді ДУХОВНИМ БАТЬКОМ, взірцем чесної і талановитої журналістської справи! Людиною високої честі, моралі, справедливості і сміливості.

Continue reading

Суспільство

Мелодії і ритми фейсбучних вошей

Published by:

Авторів того оповідання згадати не можу. Хтось із дотепників ще радянського періоду описав ситуацію, коли інопланетяни тихенько прилетіли до Землі. Сховалися за Місяць і налаштувалися на радіочастоту “Пионерской зорьки”. Стали тижнями слухати, щоб зрозуміти, хто населяє блакитну планету. Слухали тільки “Пионерскую зорьку”. Після тривалого прослуховування гості зрозуміли: тут живуть дебіли, яких легко можна перемогти і окупувати.

Continue reading

Культура

Брати Капранови

Published by:

«Якщо не можеш коротко розповісти про історію України, значить не знаєш її. А якщо зумієш охопити поглядом всю історію — від скіфів до сьогодення — відчуєш себе частиною цієї землі, цього народу. Вчися пишатися своїми предками, і нащадки пишатисуться тобою.

Continue reading

Культура

9 днів по Дмитрові Капранову

Published by:

… Десь раніше Юрко Винничук згадував якийсь мій жарт з братами, а я собі пригадав інший жарт, саме від Дмитра. Здається, це було на котромусь із Форумів у Львові. При пиві, чи при каві ми розговорились саме про цей їхній феномен — братів-близнюків.

Continue reading