Category Archives: Новини

Суспільство

Мелодії і ритми фейсбучних вошей

Published by:

Авторів того оповідання згадати не можу. Хтось із дотепників ще радянського періоду описав ситуацію, коли інопланетяни тихенько прилетіли до Землі. Сховалися за Місяць і налаштувалися на радіочастоту “Пионерской зорьки”. Стали тижнями слухати, щоб зрозуміти, хто населяє блакитну планету. Слухали тільки “Пионерскую зорьку”. Після тривалого прослуховування гості зрозуміли: тут живуть дебіли, яких легко можна перемогти і окупувати.

Continue reading

Культура

Він був, немов олівчик з руки Господа

Published by:

В селі Озера Гостомельської ОТГ, ще недавно фронтовому, де ворожі десантники, розповідають, першого ж дня війни вистрибували з гвинтокрилів прямо людям на голови, де окупанти убили голову села і ще кількох жителів, — у селі Озера пішов до своєї вічної обиталиці Великий Українець і Великий Письменник Степан Павлович Колесник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, автор вічних книг, зокрема, «Обкрадені села» і «Солдатські вдови».

Continue reading

Культура

Прощалися з Духовним Батьком…

Published by:

Вчора у селі Озера Бучанської громади ми похоронили Степана Павловича Колесника… Для багатьох журналістів він став справді ДУХОВНИМ БАТЬКОМ, взірцем чесної і талановитої журналістської справи! Людиною високої честі, моралі, справедливості і сміливості.

Continue reading

Культура

Брати Капранови

Published by:

«Якщо не можеш коротко розповісти про історію України, значить не знаєш її. А якщо зумієш охопити поглядом всю історію — від скіфів до сьогодення — відчуєш себе частиною цієї землі, цього народу. Вчися пишатися своїми предками, і нащадки пишатисуться тобою.

Continue reading

Культура

9 днів по Дмитрові Капранову

Published by:

… Десь раніше Юрко Винничук згадував якийсь мій жарт з братами, а я собі пригадав інший жарт, саме від Дмитра. Здається, це було на котромусь із Форумів у Львові. При пиві, чи при каві ми розговорились саме про цей їхній феномен — братів-близнюків.

Continue reading

Суспільство

Критичне Самостійне мислення

Published by:

Проблема не в тому, що нарвані і «притрушені» мають можливість писати в соцмережах. Проблема в тому, що вони, як магнітом, притягують, людей без власної позиції, без критичного мислення, розгублених і зневірених. Засліплені яскравою емоцією, простими рецептами як «всьо порішать» вони поширюють відверту маячню хворих і цілком здорових свідомих маніпуляторів.

Continue reading

Культура

Поховали легендарного Степана Колесника

Published by:

Провели в останню путь легендарного журналіста і письменника Степана Колесника. В селі Озера, що біля Гостомеля на Київщині, попрощалися з великим українцем – Степаном Павловичем Колесником. Зіркою української журналістики, видатним письменником, лауреатом Шеченківської премії.

Continue reading

Культура

Небесна дорога Степана Колесника

Published by:

Степан Колесник…. Рідкісний журналіст і письменник…. Відійшов за межу, а ще торік обробляв свою дачну ділянку, виростив великий урожай городини, показав, як консервує її в різних банках і т. ін. У 90-х роках приятелювали ближче, коли він працював доцентом на факультеті журналістики (нині Інститут) в одному (жовтому) корпусі з філологами.

Continue reading